Over UNITXT

UNITXT uitgeverij, vertaal- en tekstbureau

UNITXT vertaal- en tekstbureau is opgericht in 2004 en UNITXT uitgeverij in 2011, door Patricia van Helsdingen. Ik ben van origine beëdigd vertaler Spaans en Portugees; ik heb Romaanse Talen en Culturen gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Halverwege deze studie heb ik een jaar gestudeerd en gewerkt in Coimbra, Portugal en aan het einde van mijn opleiding heb ik een taalkundig onderzoek in Mexico-Stad gedaan. 

Ik was al een flink aantal jaren aan de slag met mijn eigen vertaalbureau, toen zowel boekhandelaren als vele klanten van UNITXT verzuchtten dat zij een lesmethode Nederlands voor Spaanstaligen goed konden gebruiken. Met deze informatie ben ik aan het schrijven gegaan; het resultaat is de Cursus Nederlands voor Spaanstaligen.

Daarna ben ik cursussen Nederlands voor Spaanstaligen en voor andere anderstaligen gaan geven en heb ik de opleiding docent NT2 aan de Radboud Universiteit afgerond. Nu werk ik als taaltrainer voor o.a. Regina Coeli (de Nonnen van Vught) en de Universiteit Leiden. Ook organiseer ik zelf cursussen voor (partners van) expats, studenten en inburgeraars. Bij Regina Coeli heb ik geleerd om spoedcursussen te geven: in één week van 0 naar A1 en in nog een week van A1 naar A2. Ook geef ik vaak examentrainingen (Staatsexamen I en II).

Naast de taaltrainingen werk ik nog veel als beëdigd vertaler van en naar het Nederlands, Spaans en Portugees. Ik vertaal o.a. geboorte- en huwelijksakten, ongehuwdheidsverklaringen, medische dossiers, psychologische rapporten en rechtbankstukken.

UNITXT drijft op mij, maar ik doe niet alles alleen; ik beschik over een breed netwerk van uitstekende vertalers, docenten en correctoren. Vooral voor correctie van vertalingen maak ik wanneer nodig gebruik van de expertise van collega's, en zij van die van mij. Dat is fijn voor u als klant: u bent verzekerd van kwalitatief goed werk en continuïteit. En alles valt onder mijn eindverantwoordelijkheid. Bekijk mijn profiel op LinkedIn.

Belangrijke gegevens:

KvK-nummer: 27364879

IBAN: NL77 RABO 0310 9898 84 BIC: RABONL2U 

t.n.v. UNITXT uitgeverij te Oegstgeest

UNITXT & taal (taalinstituut NT2, vertaalbureau)

Editorial UNITXT para aprender holandés

Dorpscentrum Oegstgeest

Lijtweg 9, 2341 HA Oegstgeest

patricia[ad]unitxt.nl

06-4680 5911

 

 

© UNITXT 2010-2021
info@unitxt.eu | Wijzigingen voorbehouden Website design amsterdam